A Medihoney tartalmú Ekcéma krémek hatásai

A Comvita Medihoney Derma Krémek és Kozmetikumok kifejezetten a száraz, irritált, ekcémás bőrre lettek kifejlesztve, így maximálisan alkalmazkodnak a gyulladt bőr egyedi igényeihez. 

A Medihoney Krémek különlegessége, hogy orvosi minőségű antibakteriális manuka mézet tartalmaznak. Ezt az Új-Zélandról származó mézet főként a Leptospermum sp. cserjéből készítik a méhek, s a természetben is egyedülálló módon igen széles spektrumú antibakteriális hatással rendelkezik.  

2007-ben  jelent meg egy cikk a “Wounds” szakfolyóiratban arról, hogy egy kutatás során a Medihoney mézet in vitro 127 antibiotikum-rezisztens klinikai patogénnel szemben tesztelték. A vizsgálat kiderítette, hogy a Medihoney antibakteriális méz eredményesen képes elpusztítani ezeket a mikroorganizmusokat, méghozzá függetlenül azok antibiotikum-rezisztenciájától.

Ez a rendkívüli képességekkel megáldott manuka méz a Medihoney Derma Krémekben 30%-ban van jelen, így képes megakadályozni a baktériumok elszaporodását az ekcémás bőrön.

Milyen összetevők találhatóak a Medihoney Krémekben és Kozmetikumokban?mh-derma-cream

A Medihoney Ekcéma Krémek az orvosi minősítésű antibakteriális mézen kívül tartalmaznak még, kókuszolajat, kamillavirág-kivonatot, ligetszépe olajat, aloe verát és E-vitamint is, melyek mindegyike természetesen és intenzíven hidratálja a száraz és irritált bőrt.

Rendkívül lényeges, hogy a Medihoney Derma Krémek teljesen természetes összetételűek, így nem tartalmaznak hozzáadott színező- és illatanyagokat, lanolint, parabéneket, szteroidokat vagy ásványi olajokat sem.

Mindezeknek köszönhetően a Medihoney Derma Krémek megfelelően gondját viselik a gyulladt, száraz, érzékeny és ekcémára hajlamos bőrnek. Ennek hatására pedig a rendszeres használatukkal arra is alkalmasak lehetnek, hogy megelőzzék az ekcéma aktív megjelenését. 

Ezek a készítmények bőrgyógyászok által teszteltek, s alkalmasak még a legérzékenyebb bőr ápolására is, így a használhatóak csecsemők és gyermekek ekcémájának kezelésére is.

A Medihoney krémekben található természetes, növényi hatóanyagok megnyugtatják a gyulladt bőrt, s enyhítik a viszketési ingert és a vörösséget is.

Ráadásul ezek az értékes összetevők meg tudják kötni a vizet a bőr mélyebb rétegeiben, s így folyamatosan nedvesen tartják a hámréteget.

Az Aloe Vera tudományosan is bizonyítottan képes növelni a bőr hidratáltságát. A kamilla hatékonyan enyhítheti a bőr irritációját. A zab kivonat eredményesen nyugtatja a bőrt, miközben csökkenti a viszketési ingert is.

A Medihoney Derma Krémekben és Kozmetikumokban található esszenciális zsírsavak és tápláló növényi eredetű zsírok hozzájárulnak a bőr mielőbbi és teljes körű regenerálódásához.

A Medihoney Krémek hatásai ekcémás, viszkető bőr esetén

A gyulladt, ekcémás bőr különleges ápolást igényel, s mivel roppant érzékeny is, ezért nagyon meg kell válogatni, hogy milyen összetételű krémeket, kozmetikumokat vagy tisztálkodószereket használunk rajta.

A Medihoney Derma Krém intenzíven, mégis gyengéden hidratálja, puhítja és regenerálja a száraz, repedezett, viszkető bőrt. Mindeközben pedig segít megőrizni a bőr egészséges pH-értékét is.

S mivel ennyire gyengéd a bőrhöz, ezért nyugodtan alkalmazható hosszabb időn keresztül, valamint nagyobb, érzékeny bőrfelületeken is használható, így az arcon vagy a gyerekek esetében popsikrémként is.

Tehát a Medihoney Derma Krém megfelelő ápolást nyújthat a száraz, viszkető, pörkösödött, esetleg hegesedett, ekcémára vagy dermatitiszre hajlamos bőr számára.